Foto omschrijving

TCKI

East4 B.V. schrijft maatwerk voor diverse bedrijven in allerlei bedrijfssectoren. Eén van deze bedrijven is TCKI (Technisch Centrum voor de Keramische Industrie). Binnen TCKI worden alle automatiseringstrajecten aangestuurd of begeleid door software van East4 B.V., welke in samenwerking met TCKI is ontwikkeld.

Aan het woord is Hans van Wijck, directeur van TCKI:
 
"TCKI is een onafhankelijk opererend adviesbureau en laboratorium voor de keramische industrie. Er worden diensten verleend aan productiebedrijven voor bakstenen, dakpannen, wand- en vloertegels, gresbuizen en aardewerk. Daarnaast word ook in toenemende mate gewerkt voor productiebedrijven buiten de keramische industrie.

Voor wat betreft de automatisering van de algemene administratie en het laboratorium wordt al meer dan 20 jaar gewerkt met East4 en de voorlopers daarvan.

Zij hebben voor ons een uiterst complex stuk maatwerksoftware gebouwd (’LABIS’ genaamd) dat wordt ingezet bij:

  • Het inboeken en beheren van opdrachten aan het laboratorium.
  • Het koppelen van data van analytische apparatuur aan programmatuur dat een controle uitvoert op goed- en afkeur van controle monster.
  • Het genereren van analyseresultaten uit meervoudige metingen, na het eventueel toepassen van correcties.
  • Het geautomatiseerd generen van laboratoriumberichten in vele vormen en in verschillende talen.
  • Het koppelen van analysegegevens aan rekenprogramma’s waarmee de samenstelling van recepturen wordt doorgerekend.
  • Het beheren van de analysedoorlooptijden.


Het betreft hierbij een pakket dat van toepassing is op vele tientallen laboratoriumverrichtingen.


Gebruikmakend van dit pakket is TCKI in staat haar klanten zeer snel van dienst te zijn (75 % van de analyseresultaten wordt binnen één werkdag gerapporteerd), is de kwaliteitsborging gegarandeerd, worden arbeidskrachten bespaard, en is voortdurend alle adequate managementinformatie voorhanden.


TCKI   TCKI


Door veranderingen en uitbreidingen die plaatsvinden op het laboratorium blijft er voortdurend behoefte aan verdere aanpassingen en uitbreiding. In afstemming met de mensen van East4 worden telkens nieuwe uitwerkingen gemaakt en geïmplementeerd.


Deze vorm van samenwerking houdt beide organisaties fris en gezond!"