Foto omschrijving

Productie (ERP)

Prodplan

Prodplan is een totaalpakket geschreven voor producerende bedrijven. Hierbij maakt het niet uit welke producten er geproduceerd worden.

Waarom Prodplan?

 • Compleet ERP pakket
  Prodplan is een compleet ERP pakket. Door de modulaire opbouw ziet u alleen de onderdelen die u gebruikt, wat het overzichtelijk houdt. De volgende modules zijn onder andere beschikbaar:
  structuren, offertes, verkoopprognose, klantorders, werkorders, productie, behoeftebepaling, (machine)planning, inkoop, uitbesteding, werknemers, expeditie, facturatie, nacalculatie, verschillende taalcodes.

 • Koppelingen met tekenpakketten
  Er zijn koppelingen met diverse tekenpakketten mogelijk (AutoCAD, SolidWorks, Inventor), waarbij de tekeningen automatisch worden gesynchroniseerd. Zo heeft u bij de werkorder altijd de juiste, meest actuele tekening beschikbaar.

 • Tijdregistratie op de werkvloer
  Binnen Prodplan heeft u de mogelijkheid om uw werknemers op de werkvloer te laten klokken. Hierdoor beschikt u altijd over een actueel presentieoverzicht en is er een duidelijk overzicht van welke uren er op welke machine door welke medewerker zijn gemaakt.

 • Analyse achteraf (voor-/nacalculatie)
  Na de productie van een product kan men zien of de voorcalculatie juist is geweest en waar eventueel de verschillen zitten. U heeft van iedere order inzicht in het verbruikte inkoopmateriaal, het uitbestede werk, de verbruikte halffabricaten en de bestede uren.

 • Character based
  De basis van Prodplan draait character based. Uit de praktijk is gebleken dat dit het snelst en eenvoudigst werkt. Daarbij hoeft u geen dure Windows servers met allerlei licenties aan te schaffen, maar kunt u volstaan met een Linux server. Mede hierdoor is Prodplan prijstechnisch gezien een bijzonder interessant product voor bedrijven die op zoek zijn naar een compleet ERP systeem.

 • Windows programmatuur
  Er is optioneel Windows programmatuur beschikbaar waarmee het pakket kan worden uitgebreid, zoals voor machineplanning, ontwerp(tekeningen)beheer en financieel.

 • Altijd op maat te maken
  East4 kan altijd maatwerk schrijven om het pakket nog beter bij uw bedrijf aan te laten sluiten.